Veelgestelde vragen

Klik op een vraag voor het antwoord.

Permacon

Kan Permacon op een vochtig oppervlak worden aangebracht?

Nee, Permacon kan het beste op een droge ondergrond worden aangebracht. Het nadeel van het aanbrengen van Permacon op een nat oppervlak, als het oppervlak te veel water bevat, zal Permacon het moeilijk hebben om in het materiaal te dringen.

Na hoeveel tijd kan Permacon worden aangebracht op een vers gestorte betonvloer?

Permacon kan aangebracht worden, zodra het beton voldoende is uitgehard dat men erover heen kan lopen. Bij vers beton helpt Permacon bij het curingproces, om het beton egaal en zonder haarscheurtjes te laten harden.

Kan Permacon alleen worden verneveld, of is een kwast of roller ook een optie?

Permacon kan ook met een roller of kwast worden aangebracht. Ligt een beetje aan de hoeveelheid m2. Bij grotere hoeveelheid is vernevelen een betere optie, omdat Permacon dan mooi en egaal verneveld kan worden en je er zo zeker van bent alles geraakt te hebben.

Hoe dringt Permacon het beton binnen?

Permacon heeft nagenoeg geen oppervlaktespanning en zal ook de oppervlaktespanning van het beton zelf reduceren. De capaciteit om geheel op eigen kracht en zonder enige extra druk van buitenaf het beton diep binnen te dringen, ligt vooral aan deze eigenschap.

Na de applicatie van Permacon, zag ik geen verschil aan het behandelde oppervlakte. Hoe kan dit?

Permacon verdwijnt dermate snel het beton in dat het onzichtbaar wordt voor het blote oog. Het verzadigt het vochtwisselingsgebied (de eerste 2 a 3 cm) en maakt het vloeistofdicht. Hoewel dit met het blote oog niet zichtbaar is, zult u merken na volledige droging, (dit is afhankelijk van de vochtigheidsgraad van het oppervlak), dat er geen water/vloeistof meer intrekt of algengroei plaats zal vinden (algen groeien alleen in water).

Hoeveel Permacon is voldoende?

Twee applicaties is voldoende voor Permacon om optimaal te werken. Gelijkmatig nat maken zonder plasjes en of druppels. 1 liter is dan voldoende voor 4 m2.

Hoe weet ik dat er voldoende Permacon gebruikt is?

Bij een droog oppervlak en na 48 uur vanaf behandeling; plak een DROGE spons met tape op muur of vloer. Haal deze er na 24 uur af. Als er een vochtige plek achter blijft; dan moet u nog een extra laag Permacon aanbrengen.

Hoe lang is Permacon houdbaar?

Permacon is in afgesloten en vorstvrije toestand maximaal 12 maanden houdbaar. Na opening heeft Permacon een houdbaarheid van 6 maanden.

Moet een behandeling met Permacon na langere tijd herhaald worden?

Nee, eenmalige behandeling met Permacon is voldoende. Permacon wordt een geïntegreerd en permanent deel van de betonstructuur en hoeft niet meer herhaald te worden.

Kan optrekkend vocht worden tegengegaan met Permacon?

Ja, Permacon is het ideale product om dit probleem te verhelpen. Een behandeling met Permacon maakt de vloer en wanden waterdicht, met behoud van de “damdoorlaatbaarheid”, wat weer van groot belang is voor de waterhuishouding binnenshuis.

Werkt Permacon op asfalt?

Nee, Permacon werkt niet op asfalt. Wel wordt Permacon gebruikt om Zeer Open Asfaltbeton (ZOAB – Nederland) of Zeer Open Asfalt (ZOA – België) te beschermen tegen waterindringing.

Dringt Permacon door een geverfde ondergrond heen?

Nee, het te behandelen oppervlak dient eerst geheel ontdaan te zijn van organische vervuiling en eventuele poriëndichtende lagen (zoals verf of anderlei obstructief materiaal), waardoor de indringing van Permacon in het beton zou kunnen worden tegengehouden.

Is Permacon geschikt om betonnen aanrechtbladen en douchebakken waterdicht te maken?

Als het aanrechtblad en douchebak nog vervaardigt moeten worden is Cementmix de beste oplossing.

Zijn ze al vervaardigt, dan is een combinatie Permacon en daarna Oppercon erover heen de beste oplossing.

Is Permacon geschikt om Chinees hardsteen (of marmer) te behandelen en permanent te beschermen tegen water?

Ja, Permacon is geschikt voor deze toepassing. Permacon zorgt ervoor dat het marmer waterdicht wordt, zonder dat het oppervlak qua aanblik verandert. Dus als het nat wordt, zal ook het oppervlak nat worden, maar het water zal niet binnendringen, het is puur oppervlakkig en deze behandeling is permanent.

Als u marmer naast Permacon tevens behandeld met Oppercon, wordt het tevens waterafstotend. Zodra het oppervlak “nat wordt” zal het water eraf vallen, of erop liggen als druppels die niet binnendringen (parelen). Het aanblik van het marmer zal optisch niet veranderen. Oppercon is biologisch afbreekbaar en zal na verloop van jaren verdwijnen (6 a 10 jaar, ligt aan de weersomstandigheden en/of het gebruik). Na deze periode kunt u eenvoudig wederom Oppercon aanbrengen voor wederom een perfect resultaat.

Is Permacon ook geschikt om een betonnen wasbak te beschermen tegen tandpasta en zeep?

In deze raden wij aan om eerst een Permacon behandeling te doen en daarna een Oppercon applicatie. Permacon maakt de wasbak permanent waterdicht, terwijl Oppercon de wasbak water- en vuil afstotend maakt.

Kan Permacon ook op Knauf LSP 650 en in de badkamer worden aangewend?

Permacon kan zeker gebruikt worden op Knauf, als de opzet laag minimaal 2 cm bedraagt. Maar als het nog niet is aangebracht, is Cementmix wel een betere optie. Zeker als de opzet laag niet dikker is dan 2 cm. Cementmix maak de Knauf door-en-door waterdicht en keihard.

Is het mogelijk een betonnen vloer die met Permacon is behandeld, af te werken met een egalisatiemortel, zoals bijvoorbeeld Knauf Egalisatiemassa?

Ja, Permacon is juist bedoeld voor dit soort klussen. Permacon maakt het beton vloeistofdicht, terwijl men de toplaag gewoon kan finishen met elke soort finish die men wenst. Dus ook met bijvoorbeeld een egalisatiemortel van Knauf.

Is 1 liter Permacon genoeg voor 2 lagen van 4 m2?

Ja, in totaal is 1 liter Permacon voldoende voor 4 m2, waarbij twee lagen worden aangebracht. De applicatie van Permacon is dus 1 liter voor 8 m2. Met twee applicaties van 1 liter over 8 m2 kom je dan uiteindelijk op 4 m2 per liter.

Dus 1 liter vernevelen over  8 m2, als het oppervlak ‘handdroog’ is, nogmaals 1 liter over dezelfde 8 m2 vernevelen – dit brengt het gemiddelde op 4 m2 per liter. Dus 2 liter is voldoende om 8 m2 te behandelen.

Wat is het verschil tussen Permacon, Oppercon en Cementmix?

Permacon
Permacon maakt met twee simpele vernevelingen beton en gesteente vloeistofdicht vanonder het oppervlak en laat daardoor het oppervlak vrij voor een eventuele esthetische finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.). Permacon gaat zeer goed samen met vloerverwarming. De behandeling  is permanent van aard.

Oppercon
Oppercon maakt met één simpele behandeling het oppervlak van beton en gesteente waterafstotend (parelvorming). Een eventuele finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.) is hierdoor niet mogelijk. De behandeling kan elke 15 jaar worden herhaald.

Cementmix
Cementmix maakt elk cement, gietvloer, egalisatiemortel, ect. dat met water moet worden aangelengd/gemend door-en-door vloeistofdicht. Dit geldt voor zowel het oppervlakte, als voor de dieper liggende lagen. Een eventuele finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.) is hierdoor niet mogelijk. De behandeling is permanent van aard.

Heeft u toch nog vragen?Neem gerust contact met ons op! Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

+31 (0) 40 23 10 452
support@ecoformeurope.com

Ferrocon

Bevat Ferrocon oplosmiddel?

Nee, Ferrocon is een op waterbasis mens- en milieuvriendelijke ontroester en primer in één. Ferrocon is niet schadelijk voor mens, plant noch dier. Uitgewerkte dompelbadvullingen kunnen als kunstmest worden gebruikt. (1 deel Ferrocon 20 delen water.)

Hoe kan ik Ferrocon het beste aanbrengen?

Bij kleine oppervlakken met een kwast of roller. Bij een groot oppervlak (van vele m²), kunt u het beste een lage drukspuit gebruiken. Voor materiaal zoals pijpen e.d. waarvan de binnenzijde ook moet worden ontroest, is een dompelbad ideaal.

Als Ferrocon is uitgehard, kan dan direct een finishlaag worden aangebracht?

Ja, Ferrocon functioneert uitstekende als grondlaag. Ferrocon vormt een staalharde fosfaatlaag die niet breekt, schilfert, afpoeiert of barst; het is één geheel geworden met het staal, waardoor verf vele malen beter en langer hecht. Het doorstaat iedere hecht-/buigtest.

Woodcon

Hoeveel Woodcon heb ik nodig voor mijn tuinhuisje?

Als het hout van uw tuinhuisje nog nieuw is, zal de structuur minder poreus zijn en het hout minder oppervlak bevatten. 1 liter is voldoende voor gemiddeld 8 m².

Is Woodcon schadelijk voor mijn tuinplanten?

Nee, Woodcon is mens- en milieuvriendelijk bij normaal gebruik.

Wij laten een nieuw rieten dak op onze woning plaatsen. Kunnen wij Woodcon gebruiken om het riet tegen algen- en schimmelgroei te beschermen?

Ja, Woodcon is uitermate geschikt om op riet en alle soorten hout toe te passen.

Laat Woodcon een kleur achter?

Nee, Woodcon laat geen kleur, verandering van textuur, glanzende of natte aanblik op het hout achter. Woodcon accentueert de nerf en natuurlijke rustieke aanblik van hout.

Cementmix

Kun je hard natuurstenen vloertegels direct in het cement leggen dat met Cementmix is aangemaakt?

Ja, men kan de tegels direct in het cement – aangelengd met Cementmix – leggen.

Tip: De tegels goed aankloppen, zodat de cement goed aansluit aan de tegel.

Draagt Cementmix bij aan het curingproces?

Ja, Cementmix bevordert het curingproces van beton/cement. Curing zorgt ervoor dat tijdens het hydratatieproces van vers beton in en aan het oppervlakte de juiste temperatuur en het vochtgehalte wordt gehouden.

Kan Cementmix worden gebruikt om een vegetatiedak of groendak te maken?

Ja, een groendak is een dak dat bedekt is met planten. Om te voorkomen dat water doorlekt, is Cementmix de perfecte oplossing. Cementmix is volledig mens- en milieuvriendelijk en tast de begroeiing niet aan.

Is Cementmix te gebruiken met Knauf betonmortel?

Ja, Cementmix is met Knauf betonmortel getest. Door de hoeveelheid water, aanbevolen door de fabrikant, te vervangen met Cementmix kregen we niet alleen een mortel die een hogere densiteit had, de mortel werd ook sterker en volledig van binnenuit water- en vuilafstotend, met behoud van de dampdoorlaatbaarheid.

Is Cementmix milieuvriendelijk?

Ja, Cementmix is watergedragen, mens- en milieuvriendelijk en dampdoorlaatbaar.

Kan ik Cementmix gebruiken in de badkamer/douche of op Knauf LSP?

Als de opzet laag nog niet is aangebracht, of niet dikker is dan 2 cm, is Cementmix de ideale oplossing. Cementmix maak de Knauf door-en-door waterdicht en keihard.

Permacon kan gebruikt worden op Knauf als de opzet laag minimaal 2 cm bedraagt.

Wat is het verschil tussen Cementmix, Oppercon en Permacon?

Cementmix
Cementmix maakt elk cement, gietvloer, egalisatiemortel, ect. dat met water moet worden aangelengd/gemend door-en-door vloeistofdicht. Dit geldt voor zowel het oppervlakte, als voor de dieper liggende lagen. Een eventuele finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.) is hierdoor niet mogelijk. De behandeling is permanent van aard.

Oppercon
Oppercon maakt met één simpele behandeling het oppervlak van beton en gesteente waterafstotend (parelvorming). Een eventuele finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.) is hierdoor niet mogelijk. De behandeling kan elke 15 jaar worden herhaald.

Permacon
Permacon maakt met twee simpele vernevelingen beton en gesteente vloeistofdicht vanonder het oppervlak en laat daardoor het oppervlak vrij voor een eventuele esthetische finish (verf, cementdekvloer, egalisatiemortel ect.). Permacon gaat zeer goed samen met vloerverwarming. De behandeling  is permanent van aard.


Heeft u toch nog vragen?
Neem gerust contact met ons op!
Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

 +31 (0) 40 23 10 452
 support@ecoformeurope.com

Ecocal

In het Ecocal filmpje spoelt u de uitbloeiing weg met water uit een fles. Is dat voldoende?

Nee, zodra de reactie klaar is, moet u met een hogedrukreiniger de restanten langdurig (minimaal 5 min.) wegspoelen. Herhaal dit proces, totdat de witte vlekken weg zijn.

Kan ik Ecocal met een roller aan brengen?

Ja, dat kan. Wij adviseren dan wel een roller of een kwast die NIET van plastic is gemaakt.

Bij de beschrijving staat dat Ecocal te verdunnen is met water 1:40. Wanneer of voor welke toepassing is dat?

U kunt Ecocal verdunnen met water, als u bijv. algengroei wilt bestrijden. Als u echter de witte vlekken wilt aanpakken, dan adviseren wij dat u Ecocalnietverdunt. De meer u verdunt met water, de minder krachtig Ecocal zal zijn.

Werkt Ecocal altijd, of komt het wel eens voor dat de vlekken niet verdwijnen?

Het kan voorkomen dat de chemische reactie niet tot stand komt en dat daardoor de witte vlekken niet weggaan. Dit is heel vervelend voor u als klant en we vinden het dan ook belangrijk dat we dit eerlijk bij de beschrijving/applicatie van Ecocal aangeven. Aangezien – procentueel gezien – de meeste klanten toch baat hebben bij het gebruik van Ecocal, hebben we besloten het product toch aan te bieden aan de klant.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden graag uw vragen! Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

+31 (0) 85 060 1062