Oppercon

Kunnen we op milieuvriendelijke wijze vochtproblemen bestrijden? Ja, dat is goed mogelijk en met ons assortiment aan milieuvriendelijke vochtbestrijdingsmiddelen bewijzen we dat ook dagelijks. Toch is het goed om hier nog even apart bij stil te staan, want op een of andere manier denken veel mensen dat vochtbestrijding en het waterdicht maken van bouwmaterialen alleen goed gaat met minder onschadelijke middelen. Niets is gelukkig minder waar. We gaan in deze blog in op onze filosofie achter duurzame vochtbestrijding en hoe we daar in de dagelijks praktijk invulling aan geven.

Een gezond leefklimaat

Allereerst zijn onze vochtbestrijdingsmiddelen natuurlijk gericht op uw directe gezondheid. Vochtproblemen veroorzaken op termijn gezondheidsproblemen. Algen en ongedierte zijn uiteindelijk voor niemand gezond, maar vocht kan ook problemen opleveren voor uw luchtwegen en gewrichten. Het probleem met sommige vochtbestrijdings oplossingen is echter dat ze muren compleet isoleren zodat die niet meer ‘ademen’.

Daarmee voorkomen ze misschien dat water van buiten naar binnen dringt, maar tegelijkertijd ook dat waterdamp die in de binnenruimtes ontstaat weer naar buiten kan. In een gewoon huishouden wordt dagelijks rond de tien liter vocht geproduceerd. Door de douche die u neemt en ander waterverbruik. Door uw transpiratie, door uw kookkunsten en door het eenvoudige feit dat u ademhaalt. Natuurlijk kunt u een raampje openzetten, maar ook dan zijn volkomen afgedichte muren zeker niet bevorderlijk voor het leefklimaat binnenshuis. Onze vochtbestrijdingsmiddelen zorgen ervoor dat uw muren te allen tijde blijven ademen.

Een gezond milieu

Ecoform Europe

Laten we de mooie natuur behouden.

Echter, dat is maar het begin van het verhaal. Want ook als u uw muren, daken en funderingen keurig vochtafwerend maakt en zorgt dat ze blijven ademen, kan dat natuurlijk nog steeds met middelen die uit zichzelf schadelijk zijn voor het milieu.

Er is namelijk geen enkel impregneer of hydrofobeermiddel dat uiteindelijk niet wordt afgebroken. U zult ook van iedere leverancier het advies krijgen de behandeling na een aantal jaren weer te herhalen. Maar waarheen verdwijnen die middelen? Het antwoord is simpel. De restanten van uw vochtbestrijdingsproducten verdwijnen langzamerhand uit de muur in de bodem. En omdat u natuurlijk niet wilt dat de restproducten van deze middelen het bodemmilieu verontreinigen, is het zaak alleen producten te gebruiken die volledig onschadelijk zijn en door de natuur kunnen worden afgebroken.

Deze eis staat bij doehetzelfvochtbestrijden dan ook keihard bovenaan. Ieder middel dat wij verkopen wordt op natuurlijke wijze afgebroken en vormt geen enkel risico voor het buitenmilieu. Niet voor planten, niet voor dieren en niet voor mensen.

Minder schadelijke effecten van bouwmaterialen

Onze vochtbestrijdingsmaterialen hebben nog een positief neveneffect. Oplossingen als Permacon zorgen voor een onoplosbare gel in het vochtwisselingsgebied, een laag van ongeveer 2 centimeter gemeten vanaf het oppervlak van beton of steen. Het voordeel van deze gel is dat het niet alleen een waterdichte laag vormt, maar ook allerlei schadelijke stoffen vasthoudt die in moderne bouwmaterialen aanwezig kunnen zijn. Permacon bindt op die manier chloriden en sulfaten en voorkomt dat deze stoffen vrijkomen.

Milieuvriendelijke vochtwering

De eis dat een vochtweringsproduct nooit een extra milieubelasting mag veroorzaken, is het hoofdprincipe bij al onze producten en oplossingen. Wilt u zelf nog eens uitgebreid nalezen wat de eigenschappen van onze producten zijn? Dat kan, alle Veiligheidsinformatiebladen vindt u direct op onze website.